Súgó

Hogyan használjam az oldalt?

A Budapest Főváros II. kerületi Önkormányzat másodlagos adatvagyon-hasznosító portálja egységes felületet kínál mindenfajta adat megjelenítéséhez. Ezt azt jelenti, hogy világos, áttekinthető és egyszerű felületen lehet az adatokat megjeleníteni, szűrni, stb.

1. A bal oldali menü

A képernyő bal oldalán található menü két részből áll, az első a Linkek feliratot viseli. Itt különböző hasznos linkeket talál, amelyekre kattinthat. A bal oldali menü második fele csoprotosítva sorolja fel azokat a kimutatásokat, amelyeken keresztül hozzáférhet az Önkormányzat publikált adataihoz. Ezeket szintén kattintással érheti el.

2. A kimutatások

A kimutatás-képernyők öt nagy részből állnak:

1. ábra

2.1 Címsor

Itt egy rövid cím azonosítja a kimutatást.

2.2 Infó-doboz

Ez egy rövid szöveges leírást tartalmaz a kimutatásról, a benne foglalt adatokról és minden egyéb információról. Itt található egy kattintással elérhető súgó, amennyiben térképre helyezhető a találati lista, azt is itt teheti meg, és egy információs sor is található (hány sor, hány lap, mennyi idő alatt készült el)

2.3 Szűrő-feltételek

Ez egy sor szűrőfeltételt jelenít meg. Ha ezeket kitölti, és megnyomja a Szűrés gombot, akkor egy szűkebb találati listát láthat a felhasználó.

2.4 Oldalválasztó

Ha a találatok nem férnek ki egy oldalon, akkor a felhasználó ezt több lapra tagolva látja (a lap méretét szűréskor lehet beállítani a Szűrés gomb fölött). A lapok számára kattintva tud a felhasználó váltani a lapok között, a gombok segítségével tud az első, előző 10, következő 10, utolsó oldalakra ugrani.

2.5 Eredménytábla

Az eredménytábla jeleníti meg a találatokat. A bal oldali oszlopok tartalmazhatnak olyan linket, amelyek segítségével további információkat tudhatunk meg az adott eredmény-sorról. Ezek:

      - az adott sorhoz tartozó ingatlanok megjelenítése (pl. Választókörzetek).
      - az adott adatsor részleteinek megjelenítése.
      - az adott adatsor elhelyezése a térképen (jellemzően az Ingatlanoknál)

Az eredménytábla további oszlopai adatokat tartalmaznak, a fejlécben leírtak szerint.

 
© II. kerületi önkormányzat, 2007