A másodlagos adatvagyonról

Az önkormányzati működés alapvető célja a területén élő polgárok közösségének szolgálata, a helyi értékek képviselete. A Budapest II. kerület Önkormányzat Polgármesteri Hivatala számos kötelezően előírt és önként vállalt szolgáltatást nyújt közössége számára, és ezen funkciók ellátása során számos, a kerületet érintő információt gyűjt és állít elő. Az információtechnológia kiterjedt használatával ezen adatok jelentős része elektronikusan is rendelkezésre áll.
Az Európai Unió regionális fejlődést és a helyi közösségek kohézióját elősegítő programjában, összhangban az eEurope informatikai célkitűzéseivel, komoly hangsúlyt kapott ezeknek az adatoknak olyan integrálása és felhasználása, amely támogatja a kerületi kis- és középvállalkozások versenyképességének fenntartását és fokozását.

Az adatvagyon hasznosításának megtervezése során a projektben kettős célt követtünk. Egyrészt figyelembe vettük azokat az igényeket, amelyek leginkább képesek a vállalkozások és helyi polgárok számára közvetlenül hasznosítható és máshonnan nem elérhető információk szolgáltatására. Ide tartoznak például az egyes intézménytípusok, szolgáltatók (pl. szociális intézmények, telephelyek, vendéglátók) jegyzékei, vagy a bérelhető ingatlanok térképes megjelenítése.

 
© Budapest II. kerületi önkormányzat, 2021